Aan ´t Goor

Parenteel    Genealogie  Geneagram Par. 

De stamboom Aan ’t Goor begint bij Helmig Jans uit Doornspijk. Zijn zoon Jan neemt de naam Aan ’t Goor aan.  De familie verhuist naar Elburg, waar nu nog heel wat verwanten wonen.

Geboren ben ik in Amsterdam, maar mijn wortels aan vaderskant gaan terug naar Elburg. Begin jaren twintig vertrok grootvader Aan ’t Goor met zijn gezin naar de Zaanstreek, waar nu nog een groot aantal telgen wonen. Vader Aan ’t Goor belandde later in Amsterdam.

Wie over de familie Aan ’t Goor praat, heeft het over Elburg, en wie over Elburg praat heeft het over de Zuiderzee en de visserij. Eeuwenlang heeft de zee het wel en wee van de Elburgers bepaald. De gezinnen leefden ervan, zo ook onze familie. Het is dan ook zeker de moeite waard te onderzoeken hoe dat leven was.
Nakomelingen zijn terug te vinden in een groot deel van de Veluwe, in de Zaanstreek en in Amsterdam, maar ook in Amerika.
Bij een parenteel wordt ook de vrouwelijke lijn gevolgd.  Van een groot aantal nakomelingen heb ik geprobeerd iets van hun leven terug te vinden.